İnternet sitemizden Antakya otellerinin özelliklerine göz gezdirebilir, fiyat karşılaştırması yaparak bütçenize en uygun tesiste rezervasyon yaptırabilirsiniz. Antakya'ya oluşturacağız seyahat listeniz için, sizlere kolaylık sağlayacak bölge hakkında başlıca bilgileri derlemiş bulunuyoruz.
Yontma Taş Devri'ne dek köklü bir geçmişe sahip olan Antakya, Unesco tarafından ?Barış Kenti? ilan edilmiştir. Medeniyetler şehri Antakya, coğrafi konumu ve sıcak iklimi nedeni ile geçmişte çok fazla göç aldığından farklı ırktan birçok kişi uyum içerisinde yaşamaktadır. Ayrıca dünyanın ilk Katolik kilisesi olan Saint Pierre Kilisesi, Antakya'da inanç turizminin gelişmesine yol açmıştır.
Antakya, yurdumuzun en güneyinde yer alan, Hatay iline bağlı bir ilçedir. Antakya'ya bağlı beldeler; Gümüşgöze, Ekinci, Şenköy, Avsuyu, Karaali, Kuzeytepe, Güzelburç, Maşuklu, Karlısu, Ovakent, Küçükdalyan, Narlıca, Serinyol ve Odabaşı olmak üzere toplam 14 adettir. Hatay kent merkezine uzaklığı sadece 3 kilometre olan Antakya?nın güney tarafında Samandağ, kuzeyinde Reyhanlı, batısında Belen, doğusunda Altınözü, güneydoğusunda Defne ilçeleri bulunmaktadır.
İndirimli Antakya otel fiyatları ile bölgede gerçekleştireceğiniz konaklamalarınız sırasında çevredeki kültürel ve tarihi yerleri görme imkânına sahip olabilirsiniz. Çevre hakkındaki bilgileri de bulabileceğiniz sitemiz sayesinde Antakya ve çevresi hakkında daha fazla bilgiye sahip olmanız mümkün olacaktır. Bu da tatilleriniz sırasında zamanınızı daha verimli kullanmanıza olanak sağlayacaktır.
Nüfusu
2015 yılında yapılan nüfus sayımları sonucuna göre Antakya'nın nüfusu 360.654 kişidir. Hatay'ın en kalabalık ilçesi olan Antakya'nın nüfusunun %50,35'lik kısmı erkeklerden, kalan %49,65'lik kısım ise kadınlardan oluşmaktadır. Ticari faaliyetlerden dolayı, civar il ve ilçelerden gelen katılımcılar sonrası nüfusta artış yaşanmaktadır. Antakya otelleri ve diğer konaklama biçimlerini kullanarak bölgede tatil yapanlarla birlikte nüfusta ciddi dalgalanmalar yaşandığını görebilmek mümkündür.
Havalimanı
2007 yılı Aralık ayınca açılışı yapılan Hatay Havalimanı, Antakya ilçe merkezine 25 kilometre uzaklıktadır. Ovakent Mevkii, İskenderun Yolu Üzeri 25. Km, Serinyol beldesinde yer alan havalimanı, yurt içi ve Kıbrıs uçuşları ile hizmet vermektedir. Uluslararası Hava Hudut Kapısı ilan edilen Hatay Havalimanından civar beldelere hava yolu servisleri ile ulaşım sağlanmaktadır. Havayolu ulaşımını kullanarak uygun Antakya otel fiyatlarına sahip otellerinize daha hızlı bir şekilde ulaşabilmeniz mümkün olacaktır.
Otogar
Antakya otogarı, Saraycık Mevkii, Hatay Büyükşehir Belediyesi Antakya Terminali, Çevreyolu, Akasya adresinde yer almakla birlikte Antakya ilçe merkezine 8 kilometre mesafededir. Araç potansiyeli bakımından İstanbul'dan sonra ikinci sırada yer alan bölgede karayolu ulaşımı oldukça gelişmiştir. Yolcu trafiği yoğunluk gösteren Antakya'dan, Türkiye'nin hemen her yerine sefer yapılmakla beraber Antakya otellerinin yanı sıra köy ve ilçelere de ulaşım sağlayabileceğiniz araçlar bulabilirsiniz.
Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Antakya, termal kaplıcaları, tarihi ve arkeolojik değerleri, zengin mutfağı, doğal unsurları ve manevi değerleri ile önemli bir kültür merkezidir. Antakya'nın turizm faaliyetleri bağlı olduğu Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce yürütülmekte olup, Şehit Mustafa Sevgi Caddesi, No:8/A Hatay adresinden ulaşabilirsiniz. Uygun Antakya otel fiyatları ile bölgedeki konaklamalarınız sırasında daha detaylı bilgiye sahip olabilmek için turizm danışma bürolarından rahatlıkla destek alabilirsiniz.
İklimi ve Bitki Örtüsü
Akdeniz ikliminin egemen olduğu Antakya'da, yaz ayları oldukça sıcak ve kurak iken, kış dönemi ise ılık ve yağışlıdır. Bu da yılın büyük bir bölümünde Antakya otellerinde konaklayarak bölgede tatil yapabilmenize olanak sağlamaktadır. Akdeniz ikliminin etkin olduğu yerlerde maki bitki örtüsü yaygındır. Maki bitki örtüsü yanında; verimli topraklara sahip olan ilçede tarımsal faaliyetler gelişmiştir ve ekili dikili alanlar Antakya'nın %44'ünü oluşturmaktadır. %38'lik kısmını ormanlık alanlar ile maki bitki toplulukları oluştururken, kalan kısım ise çayır ve meralardan oluşmaktadır. Yüksek kesimlerde kayın, ardıç, meşe, kızılcık, çınar ve kavak gibi ağaçlar yetişirken, daha yüksek kısımlarda kızılçam ve karaçam gibi ağaç toplulukları mevcuttur.
Yeme ve İçme Olanakları
Antakya, medeniyetler kenti olduğu için mutfak kültürü oldukça gelişmiş bir yöremizdir. Antakya denilince akla gelen ilk isim künefedir. Bunun yanında bölgede tadılmadan gelinmemesi gereken yemekler; Tepsi kebabı, biberli ekmek, kâğıt kebabı, oruk, kaytaz böreği, abugannuç, kekik salatası, Şam tatlısı, cevizli biber tuzlu yoğurt, çökelek ve deniz mahsulleri olarak sıralayabiliriz. Uygun Antakya otel fiyatları ile konakladığınız otellerinizin restoranlarında ve yerel restoranlarda bu lezzetleri denemeniz yararınıza olacaktır.
Popüler Eğlence Mekânları
Antakya, arkeolojik ve tarihsel yapıları ile kültür turizminin beşiğidir. Gündüz aktivitesi olarak gidilecek tarihi yerler ve müzeleri gezebilirsiniz. Gece hayatı çok renkli olmayan Antakya'da genellikle kafeler ve türkü barlarda eğlenilmektedir. Bunu yanı sıra bölgedeki lüks Antakya otellerinin gece kulüpleri de eğlence hizmeti vermektedir. Antakya'nın en eğlenceli mekânlarını sıralarsak; Barudi Cafe&Bar, Club 34, Antiochia Bar, Buzz Cafe&Bar, Aşiyan Club ve Blue Bar'dır.
Gezilecek Yerler
Antakya kültür turizmi ile ön plana çıkan turizm merkezlerimizden biri olup, gündüzleri tarihi eserlerin yoğun olduğu bölgede geçmişe yolculuk yapabilirsiniz. Sıcak yaz günlerinde Harbiye şelalelerinde mola vererek suyun dinlendirici sesi ile soluklanabilirsiniz. Kardeşliğin kenti olan Antakya'da ziyaret edilecek yerler; Uzun Çarşı, Hatay Arkeoloji Müzesi, Saint Pierre Kilisesi, Hatay Ulu Cami, Habib-i Neccar Cami, Aziz Piyer ve Aziz Paul Kilisesi ile Antakya Havrası'dır.
Vakit bulabilirseniz, Antakya civar ilçelerde yer alan; Titus Kaya Tüneli, St Simon Manastırı, Hıdırbey Musa Ağacı, Harbiye Şelaleleri, Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi, Defne Koruluğu ve Sokullu Kervansarayını da listenize ekleyebilirsiniz. Antakya otellerinde konaklarken sadece otel tesislerinden yararlanmak yerine bu yerleri de mutlaka görmelisiniz.