Geçmişten günümüze yaşayan tarih Güdül
Güdül Ankara'ya bağlı bir ilçedir. Birçok uygarlığa ev sahipliğe yapmış olan Güdül'de yapılan incelemelere göre Hitit uygarlığının var olduğunu dair kanıtlar gözlemlenmiştir. Güdül'de mağaralarda ve akarsularda yapılan araştırmalarda ise Hristiyanlık inancının belirgin işaretleri olan hayvan şekilleri, toprak küpleri gibi kalıntılara rastlanmıştır. Bizans İmparatorluğundan kaldığı düşünülen bu kalıntılar imparatorluğun bir dönem burada hüküm sürdüğünü göstermektedir. İlçede bulunan Çoban Hamamı , tarihi kaynaklara göre Hristiyanlar için önem taşıyan Avrupa'dan başlayıp Kudüs'e devam eden Hacı Yolu üzerindedir. Çoban hamamı bulunduğu dönemde önemli bir termal sağlık merkezi olduğu bilinmektedir.
Ulaşım
Güdül Ankara Esenboğa Havalimanına 119 kilometre mesafededir. Havalimanından Güdül'e toplu taşıma araçları, servisler, özel ticari taksiler, araç kiralama veya özel transfer yolu ulaşabilirsiniz. Güdül Otogarı şehir merkezinde olup yurdun dört bir yanından kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz.
İklimi ve Doğal Bitki Örtüsü
Güdül'de karasal iklim etkileri görülmektedir. Kışları soğuk ve yazları sıcaktır. Yağışlar sıklıkla İlkbahar ve sonbaharda görülmektedir. Dağlık alanların sık görüldüğü Güdül'den Sakarya Nehri'ne bağlı olan Kirmir Çayı, Süvari Çayı ve İlhan Çayı bulunmaktadır.
Yeme İçme Olanakları
Güdül otelleri konaklamalarında otel restoranlarında tadabileceğiniz birçok farklı lezzet sunulmaktadır. Başlıca yöresel yemekler ; ocakaşı, göceaşı, mancar, mıhlama, mercimek pilavı, ekşili dolma, güdül kapaması, sübere, sulguç, keyman,höşmerim,şibit,haside gibi lezzetlerdir.
Gezilecek Yerler
Güdül seyahatinizde ziyaret edebileceğiniz birçok tarihi ve doğal mekan bulunmaktadır. Güdül'e geldiğinizde mutlaka gitmeniz gereken yerler ; Samut Baba Türbesi, Kasım Baba Türbesi, Sorgun Yaylası. Yaz aylarında yapılan festivallerde görülmeye değer. Haziran ayında Kiraz Festivali, Temmuz ayında da Kapama Şöleni yapılmaktadır.