Konya'ya dair aradığınız her şeyi bulabileceğiniz sitemizden Konya otellerine kolaylıkla rezervasyon yaptırabilir, avantajlı fiyatlarımızdan yararlanabilirsiniz. Konya gezintinizde civara ilişkin detaylar ise yine sizler için aşağıda verilmiş bulunmaktadır. Bu bilgiler ışığında Konya kültüründen ve doğasından daha rahat faydalanma olanağı konuklarımıza sunulmaktadır.
Konya, İç Anadolu Bölgesinde yer alan, 31 ilçesi bulunan ve yüzölçümü ile yurdumuzun en büyük ilidir. Konya; kültürel değerleri, derin tarihi, coğrafik yapısı, manevi dokusu yanında her zevke hitap eden konaklama tesisleri ile ön plana çıkan önemli turistik yörelerimizdendir. Özellikle Mart döneminde ziyaretçi akınına uğrayan turistik kentimizde Mevlana Haftası etkinlikleri kutlanmaktadır.
Konya; kuzeyinde Ankara, güneyinde Mersin, Antalya ve Karaman, doğusunda Aksaray ile Niğde, batısında Eskişehir, Isparta ve Afyonkarahisar ile komşu olup, en yakın komşu il 110 kilometre mesafe ile Karaman'dır. Konya, geniş ova ve platoları ile Türkiye'nin en büyük alanına sahip ilimizdir. İlin en büyük ilçesi ise Eğridir olup, il merkezine mesafesi 150 kilometredir. Bu yüzden rahatlıkla ulaşım sağlayabileceğiniz Konya'da konaklama ihtiyaçlarınızı da kampanyalı Konya otel fiyatları ile sitemizden rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz.
Nüfusu
Konya, ülkemizin en kalabalık 7. ili olup, toplam nüfusu 2.146.524'dir. Nüfus yoğunluğu en çok 606.745 kişi ile Selçuklu bölgesi, en seyrek nüfuslu beldesi ise 1512 kişi ile Yalıhüyük ilçesidir. Turistik belde olduğu için yıl içerisinde çok sayıda ziyaretçiyi ağırlayan Konya'nın nüfusu her yıl artmaktadır. Ayrıca dönem dönem ve özellikle Mevlana Haftası etkinliklerine gelip Konya otellerinde konaklayanlar da göz önünde bulundurulduğu zaman nüfusun değişkenlik gösterdiğini de görebiliyoruz.
Havalimanı
2000 yılında Konya bölgesine bağlı Selçuklu ilçe sınırlarında açılan Konya Havalimanı, 140.000 metrekarelik alanı ile 8 uçak kapasitelidir. Konya il merkezine 19 kilometre uzaklıkta bulunan havalimanı, Vali Ahmet Kayhan Caddesi, Büyükkayacık beldesi, Selçuklu'da bulunmaktadır. Selçuklu ilçe merkezine uzaklığı ise 14 kilometredir. Uygun Konya otel fiyatları ile konaklayacağınız tesislere gitmek için havaalanı servis araçları, taksi ve belediye otobüsleri gibi ulaşım sağlayacağınız alternatifler mevcuttur.
Otogarı
Konya otogarı, Doç. Dr. Halil Ürün Caddesi üzerinde, Selçuklu ilçesindedir. Oldukça yoğun yolcu trafiği yaşanan Konya otogarına, yurdumuzda yapılan birçok seferde otobüslerin ortak buluşma merkezi diyebiliriz. Sadece 10 kilometrelik mesafesi ile şehir merkezine oldukça yakın olup, ulaşım problemi yaşanmayan Konya otogarına otobüsler, firmaların servisleri ve taksilerle ulaşabilirsiniz. Bu yüzden Konya otelleri konaklamalarınızda şehre geliş ve gidişler için tercihiniz karayolu ise ulaşımın sizin için oldukça rahat olacağını söyleyebiliriz.
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
İslam dünyasının turizm merkezi olan Konya'nın tanıtımı ile ilgili her soruya yanıt alabileceğiniz Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü; Aziziye Mahallesi, Aslanlı Kışla Caddesi No:5, Karatay beldesinde yer almaktadır. Mevlana Müzesi ve diğer turistik merkezlere yürüme mesafesinde olan müdürlükten Konya otellerinde konaklarken bölgenin tarihi ve kültürel değerleri hakkında bilgi alarak tatilinizi daha verimli geçirebilirsiniz.
İklimi ve Bitki Örtüsü
Konya bölgesinde; yaz ayları sıcak ve kurak geçmekle birlikte, kış aylarında oldukça sert ve soğuk bir hava hâkimdir. Don olayları görülen Konya bölgesi ayrıca yurdumuzun en yoğun sis oranına sahip kentidir. Karasal İklim hâkimiyetinde olan Konya bölgesinin bitki örtüsü bozkır-steptir. Büyük kısmı bozkırlarla kaplı olan Konya, İlkbahar aylarında yemyeşil görüntü sergiler iken, yaz aylarındaki kavurucu sıcak hava etkisi ile sarımtırak bir görünüm oluşturur.
Bu iklim ve bitki örtüsü özellikleriyle ilkbahar ayları ve yaz mevsiminin ilk ayları bölgede tatil yapmanın daha tercih edilir olduğu dönemler olarak karşımıza çıkar. Geniş düzlüklerden meydana gelen Konya'nın %60'ı ekili araziler ile kaplı iken, %17'lik kısım fundalıklar ve ormanlardan oluşmaktadır. Bu bakımdan uygun Konya otel fiyatları ile konaklayabileceğiniz seçenekler ya şehrin merkez bölgelerinde ya da termal bulunan ormanlık alanlarda karşımıza çıkmaktadır.
Yeme ve İçme Olanakları
Konya; ilk çağlardan, Selçuklu Dönemine dek birçok medeniyete ev sahipliği yaptığından, bu farklılık mutfak kültürüne de yansımıştır. Bu yüzden Konya otellerinde konaklarken sadece otel restoranlarından değil bölgede yerel halk tarafından işletilen restoran ve kafeleri de mutlaka değerlendirmelisiniz.
Konya'nın en meşhur yemekleri; Etli ekmek, bamya çorbası, fırın kebabı, saç arası, çebiç ve tirittir. Mevlevi yemeklerinin de yansıması görülen Konya mutfağında yemek yiyebileceğiniz restoranlar; Cemo Restoran, Taka Restoran, Tiritçi Mithat, Mevlevi Sofrası, Hacı Şükrü ve Kule Sini'dir.
Popüler Eğlence Mekânları
Konya, gündüz aktiviteleri ve gece hayatı ile keyifli tatil geçirebileceğiniz aktiviteler cennetidir. Manevi dokusu ile ön plana çıkan Konya bölgesinde; alışveriş merkezlerini, turistik yerleri gezebilir, semah gösterilerini izleyebilirsiniz. Bunun yanında kaliteli eğlence mekânlarında akşamınızı renklendirebilirsiniz. Konya'da uygun Konya otel fiyatları ile konaklarken bölgede değerlendirebileceğiniz seçkin eğlence mekânlarının bazıları; Club İnferno, Roof Bar, Tarihi Çelebi Konağı, Foga Bar, Maydonoz Show ve Romeo&Juliet'tir.
Gezilecek Yerler
Konya, tarihin en önemli kişilerinden olan Mevlana Hazretleri yanında ilim ve kültürün izlerini taşıyan turistik yerleri ile önemli bir turizm merkezidir. Konya otellerinde kalırken gezilecek tarihi ve turistik yerleri belirtecek olursak; Karatay Medresesi, Akşemsettin Gölü, Nasrettin Hoca Türbesi, Tınaztepe Mağarası, İnce Minareli Medrese, Mevlana Müzesi ve Türbesi, Aya Elena Kilisesi, Atatürk Evi Müzesi, Kadı Mürsel Cami, Kilistra Antik Kenti ve Sille Köyü yanında birçok tarihi ve doğal varlık karşımıza çıkmaktadır.