Manisa otelleri ve rezervasyonlarınızda detaylı bilgi alabileceğiniz sitemizi siz misafirlerimiz için detaylı bir şekilde oluşturduk. Manisa hakkında tüm bilgilere bu siteden erişiminizi sağlayabilirsiniz.
Manisa coğrafi konum olarak; doğu kısmında Uşak ve Kütahya, güney kısmında Aydın, kuzeyinde Balıkesir, güneydoğusunda Denizli, batı ve güneybatısında İzmir ile çevrilidir. Manisa'nın yaklaşık yüzölçümü 13.810 kilometrekaredir.
Manisa gezi planınızı yapmadan önce sitemizden uygun Manisa otel fiyatları konusunda destek aldığınız gibi bölge hakkında da bilgi almanız sayesinde bölgedeki tatillerinizi çok daha eğlenceli bir hale getirebilirsiniz.
Nüfusu
Manisa ili nüfus bakımından Türkiye'nin on dördüncü sırasında yer alır. Sıralama olarak İzmir'den sonra en kalabalık olan şehirdir Manisa. Manisa bünyesinde 17 ilçe barındırır. Ege Bölgesinin incisi Manisa son yapılan nüfus sayımı verilerine göre şu anki toplam nüfusu 1.367.905 olarak tespit edilmiştir. Her yıl nüfusun kırsal ve kentsel göç oranına ve Manisa otellerinde konaklayanlara göre azalıp veya arttığına tanık olabilirsiniz.
Havalimanı
Manisa jeolojik konumu bakımından havayolu ulaşımı için henüz bir girişimde bulunulmamıştır. Manisa Ege'de coğrafi özelliğinden dolayı önemli bir konumdadır. Türkiye'de önemli ticaret yollarından bir il olan Manisa, birçok şehrin kesişim noktasını oluşturur. Manisa'ya eğer havayolu ile ulaşım sağlayacaksanız en yakın havalimanı olan İzmir Adnan Menderes Havalimanını kullanabilirsiniz. Adnan Menderes'ten Manisa'ya karayolu ile yaklaşık 1 saatte gidebilirsiniz. Bu da uygun Manisa otel fiyatları ile yer ayırdığınız otellere rahatlıkla ulaşım olanağı sağlamaktadır.
Otogarı
Manisa, Türkiye'de önemli turizm ve ticaret merkezlerinden biridir. Manisa ulaşımınızı havayolu, karayolu ve demiryolu seçenekleriyle yapabilirsiniz. En fazla ulaşım şekli olan karayolu ulaşımlarınızda kent merkezine 700 metre mesafesi olan Manisa otogarından yararlanabilirsiniz. Manisa'ya Türkiye'nin birçok şehrinden her gün belirli saatlerde ulaşım sağlayabilirsiniz. Ayrıca Manisa'dan çevre il, ilçe ve havalimanına ulaşımlarınızı sağlayacak birçok ticari veya şehirlerarası otobüs bulabilirsiniz. Manisa'ya geldiğinizde otogardan kalkan şehir içi araçlarını kullanarak Manisa otellerine rahatlıkla ulaşabilirsiniz.
Turizm Müdürlüğü
Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü altında faaliyetlerle çevredeki birçok turizm aktiviteleri ve organizasyonları yürütülmeye çalışılmaktadır. Manisa bir sahil şehri olmasına rağmen, kıyısı olmadığı için turizm gelişmemiştir. Bu yüzden Manisa halkı turizmin farklı dallarını kullanmışlardır.
Manisa'nın en büyük ve bilinen festivali Mesir Macunu Festivali her yıl düzenlenen festivaller arasındadır. Birçok sanatçının ve devlet görevlilerinin katıldığı bu festival, Manisa turizmi ve tanıtım açısından önemli bir yer kaplar. Siz de indirimli Manisa otel fiyatları ile bölgede konaklarken bu festivallere katılma olanağı bulabilirsiniz.
İklimi ve Doğal Bitki Örtüsü
Manisa ili, hem Akdeniz iklimi hem de karasal iklim özelliklerini görebilirsiniz. Manisa'nın yazları kurak ve sıcak, kışları ise oldukça soğuk ve bol yağış şeklindedir. Bu da termal için kış mevsimini yaz turizmi için yaz dönemini beklemenin Manisa otellerinde konaklamak için en doğru tercih olduğunu göstermektedir.
Manisa, bitki türü olarak genel alanlarda maki, alpin ve geniş ormanlık alanlara sahiptir. Manisa'daki ormanlık alanlardaki bazı ağaç türleri; meşe, karaçam, kızılçam, palamut meşesi, dışbudak, çınar, ardıç diye sıralayabiliriz. Doğanın ve bol oksijenin hâkim olduğu Manisa gezilerinizi rahatça yapabileceğiniz pansiyon ve otelleri de bulmanız mümkündür. Gediz ve Bakırçay ovası, Manisa'nın en önemli ovalarındandır.
Yeme ve İçme Olanakları
Manisa'nın temel gıdaları et ve süt ürünlerinden oluşmaktadır. Bunun dışında Manisa'nın yöresel temel mutfağı ise sebze ve meyvelerden oluşmaktadır. Manisa mutfağının genelini zeytinyağlılar kaplamaktadır. Manisa'nın bu lezzetlerini hem uygun Manisa otel fiyatları ile kaldığınız otellerin restoranlarında hem de yerel restoranlarda deneme olanağına sahip olabilirsiniz. Bölgedeki yerel tatları kısaca sıralamaya çalışırsak; Manisa kebabı, şevketi bostan, enginar dolması, semizotu, yalancı sarma, börülce, tarator, mantar tatlısı ve zerde başlıca yemekleri olarak karşımıza çıkıyor.
Popüler Eğlence Mekânları
Manisa eğlence bakımından diğer şehirlere göre çok canlı değildir. Manisa halkı genellikle daha hafif müzikler veya türküler eşliğinde eğlenmeyi sevmektedir. Manisa'da mekân olarak en fazla türkü barlar yapan yerler mevcuttur. Son zamanlarda bölgedeki Celal Bayar Üniversitesinin burada olmasından dolayı canlanmış ve girişimciler için yeni yerler açılması için teşvik sağlanmıştır.
Manisa'da küçük organizasyonların yapıldığı bir adet alışveriş merkezi vardır. Burada her türlü canlı müzik, parti organizasyonlarınızı gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca Manisa otellerinin de eğlence tesisleri ile size alternatif mekân seçenekleri sunduğunu görebilirsiniz. Daha fazla adrenalin ve çeşit arıyorsanız Manisa'ya en yakın İzmir ili, diğer alternatif eğlence seçeneğiniz olabilir.
Gezilecek Yerler
Ege Bölgesinde temiz, oksijeni bol, huzur dolu, şifalı sularıyla bir yer arıyorsanız Manisa ili aradığınız özellikte bir şehirdir. Tarihi ve turistik bakımdan da zengin olan Manisa, gelen misafirleri kendine hayran bırakmaktadır. Manisa, Osmanlı döneminde "Şehzadeler Şehri" olarak anılmaktaydı. Bölgede tarihiyle ilgili birçok eseri görme şansına erişebilirsiniz.
Manisa otellerinde konaklarken tarihi ve turistik açıdan görebileceğiniz birkaç yeri sizler için sıralamaya çalıştık; Kuladokya Kula Peri Bacaları, Sart Antik Kenti, Ağlayan Kaya, Gökköy, Emir Kaplıcaları, Kurşunlu Kaplıcaları, Spil Dağı Milli Parkı, Manisa Muradiye Camii, Divlit Yanardağı ve Bintepe Tümülüsleri bunlar arasında en önemlileri olarak karşımıza çıkmaktadır.