Nusaybin, Dicle Nehri ve Fırat Nehri arasındaki havzanın kuzey kısmında yer almaktadır. Mardin'e bağlı olan ilçe, M.Ö 4500 yıllarında Subarular tarafından kurulmuştur ve tarih boyunca Mezopotamya'nın en büyük yerleşim merkezlerinden olmuştur. Nusaybin'in tarihi geçmişine tanıklı edebileceğiniz konaklamalarınızı planlamanıza yardımcı olacak sayfamız üzerinden Nusaybin otel tavsiyelerimizi inceleyebilirsiniz.
Sümerler döneminde ''Nırbo'' olarak isimlendirilen Nusaybin, tarihi dokusu ve kültürel yapısı ile dikkat çekmektedir. Cumhuriyet döneminde Nusaybin ismini alan ilçe, tarihi süreçte bir çok önemli olaya tanıklık etmiştir. M.S 637 yılında İslam ordularının hakimiyetine giren Nusaybin, tarihi boyunca; Emeviler, Abbasiler, Mervaniler, Eyyubiler, Selçuklular gibi bir çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır.
Nusaybin'in tarihi ve kültürel değerlerini keşfedebileceğiniz sayfamız üzerinden en iyi Nusaybin otellerini inceleyebilirsiniz.
Nüfusu
Tarihi geçmişinde farklı devletlerin yönetimi altına giren ilçe, kültürel ve toplumsal değişimlere maruz kalmıştır. Nusaybin'in toplam nüfusu 108.172 kişiden oluşmaktadır. İlçe, sınır kapısı olması nedeniyle, son yıllarda kent merkezine çok fazla göç yaşanmıştır. Bölgenin tarihi ve doğal güzelliklerini keşfederken, konaklama imkanı sunan Nusaybin otelleri ile ilçenin turistik değerleri her geçen gün yükselmektedir.
Havalimanı
Nusaybin otellerinde geçireceğiniz konaklamalarınızda, havayolu ile ulaşımı tercih etmeniz durumunda, sadece yurtiçi ulaşım imkanı sunan Mardin Havaalanı'nı değerlendirebilirsiniz. Mardin Havaalanı, Nusaybin'e 60 Km mesafede yer almaktadır.
Otogarı
Nusaybin otellerinde geçireceğiniz konaklamalarınızda, havayolu ulaşımına alternatif olarak kara yolunu tercih etmeniz durumunda, Nusaybin otogarını değerlendirebilirsiniz. Nusaybin otogarı İpekyolu caddesi üzerinde yer almaktadır.
Turizm Müdürlüğü
Kervan yolları üzerine kurulmuş bir ilçe olan Nusaybin, Japonya ve Çin'den getirilen ipek kumaşların, halk arasında İpek Yolu olarak adlandırılan yolda, kervanlarla satılması ile turizm açısından ünlenmiştir. Bölgeye gerçekleştireceğiniz seyahatlerinizde; tarihi kültürü ve sıra dışı alanlarda turizm faaliyetlerinde bulunmayı tercih etmeniz durumunda, sayfamız üzerinden Nusaybin otelleri ve fiyatlarını inceleyebilirsiniz. Nusaybin'in tarihi dokusu ile ilgili, Mardin İl Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı turizm bürolarından bilgi edinebilirsiniz.
İklim ve Doğal Bitki Örtüsü
Dicle Nehri ve Fırat Nehri arasındaki havzanın kuzey kısmında yer alan Nusaybin'de, Akdeniz ve karasal iklimin ortak özellikleri görülmektedir. Yazları sıcak ve kurak, kışları ise soğuk ve yağışlıdır. İlçenin bereketli topraklarında; pamuk, fındık ve zeytin gibi ürünler yetişmektedir. Mardin'in güneydoğu yönünde yer alan Nusaybin, düz ve engebesiz bir ova üzerine kurulmuştur. İlçenin en soğuk ayları Aralık ve Ocak, en sıcak ayları ise, Temmuz ve Ağustos'tur.
Yeme İçme Olanakları
Türkiye'nin güzide illerinden olan Mardin'in en gözde ilçelerinden Nusaybin, tarihi dokusunun yanı sıra zengin yöresel mutfağı ile de dikkat çekmektedir. Nusaybin otellerinde geçireceğiniz konaklamalarda; kiliçe, incasiye, firkiye, kaburga dolması, accin, kibe, soğan kebabı, dobo, Mardin usulü dizme, haşu, un çorbası, lebeniye çorbası, zingil, harire tatlısı, cevizli sucuk, mırra gibi yöresel lezzetleri keşfedebilirsiniz.
Popüler Eğlence Mekanları
Güneydoğunun mistik kentlerinden olan Mardin'in gözde ilçesi Nusaybin, tarihi ve kültürel dokusunu eğlence kültürüne de yansıtmaktadır. Çok kültürlü geleneğe sahip olan bölgede, çalma-söyleme geleneklerinin tanıtılması için düzenlenen ''leyli gecesi'' bölgenin eğlence kültüründe önemli rol oynamaktadır. Ayrıca, bölgede yer alan mekanlarda Mardin türküleri eşliğinde düzenlenen sıra geceleri de, Mardin'in mistik atmosferini yaşama imkanı sunmaktadır.
Gezilecek Yerler
Zengin tarihi geçmişi ve kültürel dokusu ile dikkat çeken Nusaybin'de; Mardin Kalesi, Midyat Saat Kulesi, Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi, Mardin Müzesi, Hacı Şehmus Mete Konağı, Kayseriye Çarşısı, Revaklı Çarşısı, Beyazsu, Gurs Vadisi, Trabdin Platosu, Emir Hamamı, Germ-i Ab Kaplıcası görülmeye değer yerlerdir. Ayrıca, Mardin'in mistik atmosferini yaşatan Mardin sokakları ve Mardin evleri de keşfedilmeye değerdir.