Safranbolu'da uygun fiyatlar üzerinden konforlu bir konaklama imkanı sunan Safranbolu otellerine sayfamızı ziyaret ederek rezervasyon yaptırabilirsiniz. Karabük iline bağlı olan Safranbolu ilçesi, tarihi ve turistik açıdan bir çok önemli yere ev sahipliği yapmakta ve bu bağlamda bir çok ziyaretçi ağırlamaktadır. Bölgenin ziyaretçilerinin artışı ile birlikte otel artışı da doğru orantıdadır. En iyi Safranbolu otelleri ve Safranbolu otel fiyatları için sayfamız üzerinden tüm bilgilere ulaşabilirsiniz.
Nüfusu
Safranbolu nüfusu 1939'da Karabük Demir Çelik Fabrikası'nın açılması ile birlikte büyük bir düşüş yaşamıştır. İlçede yaşayan zanaatkâr ve çiftçiler merkeze, fabrikada çalışmaya gitmiştir. Yüksek miktarda dış göç yaşanmasına rağmen Safranbolu'nun nüfusu 1940'lı yıllardan sonra yaklaşık 20.000'e çıkmıştır. Son yapılan nüfus sayımına göre ise 68.440 olarak belirlenmiştir. Artan nüfus ile birlikte Safranbolu otelleri de artış göstermiştir.
Havalimanı
Safranbolu ilçesinin bağlı olduğu Karabük'te havalimanı bulunmamaktadır. Safranbolu'ya bağlı en yakın havalimanı Zonguldak Havalimanı'dır. Bölge ile arasında 94 km mesafe bulunmaktadır.
Otogarı
Bölgeye karayolu ile ulaşım sağlamak isteyen misafirlerimiz Safranbolu Otogarı'nda inerek kolayca ulaşım sağlayabilir. Bölge ile otogar arasında yalnızca 1,4 km mesafe bulunmaktadır. Şehir içi ulaşım araçları ya da taksi ile ulaşım sağlanabilir.
İklimi ve Bitki Örtüsü
Karabük'e bağlı olan Safranbolu ilçesinin büyük bir bölümü ormanlık alandan oluşmaktadır. Coğrafi açıdan engebeli bir bölgedir. Safranbolu'da yaz ayları sıcak, kış ayları soğuk, baharlar ise ılık ve serin geçmektedir. Özellikle son yıllarda yazları oldukça kurak geçmektedir.
Yeme ve İçme Olanakları
Safranbolu yemekleri ve restoranları oldukça zengindir. Yöresel lezzetler arasında en çok bilinen ve sevilenleri; kuyu kebabı, su simidi, bükme, peruhi ve safranlı lokumdur. Bu muhteşem yöresel lezzetlerin tadına bakabileceğiniz bir çok restoran bulunmaktadır. Safran Konak, Tarihi Simitçi, Kılcıoğlu Pide, Köroğlu Konak, Kadıoğlu Şehzade Sofrası, Yörük Sofrası, Kristal Teras Kafe bunlardan başlıcalarıdır.
Gezilecek Yerler
Safranbolu deyince akla ilk gelen yer tarihi Safranbolu evleridir. 18. yüzyıl, 19. yüzyıl ve 20. yüzyıllarda yapılmış 2000 geleneksel Türk evi bulunmaktadır. Çoğu yasal koruma altındadır. Evlerin avluları ve meydanları taş kaplıdır. Karşılıklı iki ayrı yamaca inşa edilmişlerdir.
Safranbolu için bir diğer önemli tarihi yapı, Tarihi Saat Kulesi'dir. İzzet Mehmet Paşa tarafından 1790'lı yıllarda inşa ettirilmiştir. Türkiye'deki diğer saat kulelerinden farkı içine çıkılabilen en eski saat kulesi olması ve çalışır durumda bulunmasıdır.
Safranbolu; müze çeşitliliği açısından da oldukça önemli bir bölgedir. Kent Tarihi Müzesi, Kaymakamlar Müze Evi, Tabakhane Müze Evi, Anadolu Saat Kuleleri Minyatürleri Parkı Müzesi ve Çikolata Müzesi gibi bir çok müzeye ev sahipliği yapmaktadır.