Antalyada Dikkat Çeken 5 Tarihi Mekan

Tatilin yanı sıra kültürel seyahatinde başkenti Antalya...

Türkiyenin tatil denince ilk akla gelen bölgesi olan Antalya ili yerli ve yabancı misafirlerin tatil planları içerisinde ilk tercih ettikleri yerler arasındadır. Genellikle insanlar yoğun çalışma hayatından arta kalan kısımlarda stres atmak ve dinlenmek amacıyla Antalyayı tercih ederler. Bölgede lüks otellerde tatil imkanı bulan turistler deniz, kum ve güneşin yanı sıra tarihi ve kültürel mirasımız olan çok sayıda destinasyon merkezini de ziyaret ederek kültür turizmini de hareketlendirmiş olurlar. Sizlere bu yazımızda Antalya da gidebileceğiniz 6 kültürel mirasımızdan bahsetmek isteriz.

antalya

İlk olarak Antalyanın merkezinde yer alan ve tarihi dokusunu halen muhafaza eden Murat Paşa camii yer almaktadır. Murat Paşa ilçesinde yer alan camii, 1570 yıllarında Osmanlı döneminde inşa edilmiş camii motifleri, Osmanlı ve Selçuklu motiflerini yansıtmaktadır. Evliya çelebinin Seyahatnamesinden yola çıkılarak uzun bir süre camii Kuyucu Murat Paşa adıyla anılmış fakat elde edilen bilgiler doğrultusunda bu camii Karaman Beyi Murat Paşanın yaptırdığı ve bu isimle anıldığı ortaya çıkmış. Bu camii etrafında sütunlar bulunmakta ve muhteşem görüntüsüyle göz doldurmaktadır.

antalya2

Önemli kültürel mirasımız arasında yer alan diğer bir tarihi nokta ise Kale içi ve müzesi yer almaktadır. Murat Paşa ilçesinde yer alan Kale içi, Antalyanın tarihi geçmişini günümüze yansıtan sokakları ve evleri ile tarihi yolculuğa çıkabilirsiniz. Dar sokaklarından aşağıya doğru indiğinizde yol boyu hediyelik eşya satan dükkanlar ve eski tarzını muhafaza eden evleri ile Masmavi denizle bütünleştiği noktada sandal ve tekneler ile sizleri karşılamaktadır. Bu doğal atmosferi yerinde gördüğünüzde ne demek istediğimizi daha iyi anlayabilirsiniz.

antalya

Biraz daha kıyı şeridinden uzaklaşıp iç kısımlara doğru gidildiğinde sizlere aktarabileceğimiz tarihi diğer bir mekan olan Düden Şelalesinden bahsedebiliriz. Antalya merkeze 10 km mesafede olan Şelale kaynağını Kepez Hidroelektrik Santralinden almaktadır. 2 kısma ayrılan şelale Akdeniz ile bütünleşmektedir. Burada gezinti yapabilir ve Düden şelalesi içerisinde yer alan mağarayı dolaşabilirsiniz. Antalyanın sıcak ve nemli havasından biraz uzaklaşıp şelalenin dinlendirici sesi ve serinliği ile farklı bir ortamda kendinizi bulabilirsiniz.

antalya4

Son olarak sizlere Yivli minare ve Köprülü Kanyondan Bahsetmek isteriz. Yivli Minare gövde kısmında tuğla ve firuze renkli çinilerden oluşmaktadır. 8 yivden oluşan minare Antalyanın sembolü haline gelmiştir. Köprülü Kanyon genellikle doğa severlerin ve rafting tutkunlarının uğrak yerleri arasındadır. Kanyona çıkışta patika yol üzerinden muhteşem doğası eşliğinde varıyorsunuz. Serin havası ve su sesiyle sizleri unutamayacağınız anılara sahip bırakıyor. Kanyon da 2 adet köprü dikkatimizi çekiyor. Köprülerden büyük olan ustası tarafından küçük olan ise kalfa tarafından yapıldığı sanılmaktadır. Sizlere Antalya da tarihi dokuyu yerinde görebileceğiniz belirli mekanlardan bahsetmek istedik. Sonraki yazılarımızda farklı destinasyon merkezlerinden izlenimlerimizden bahsedeceğiz.

antalya5

 

Etiketler
Online Rezervasyon