Her bölgeye özgü farklı kültür ve iklim özellikleri, turizm cenneti olan ülkemizin mutfağını da ön plana çıkarmıştır. Tatilde olun ya da olmayın, gün içerisinde yemek yeyip dönebileceğiniz imkanlar havayolu ulaşımı ile artık mümkün. Kısa sürede yapacağınız yolculuk ile birbirinden eşsiz lezzetleri ve yöresel yemekleri keşfedebilirsiniz. Ülkemizin doğusundan batısına, bölgesine has özellikleri ile özdeşleşmiş meşhur lezzetlerine birlikte göz atalım...
Cağ Kebabı - Erzurum
Erzurum denilince akla gelen ilk şeylerden biri Cağ Kebabı. Yaşadığımız şehirlerde de benzer restoranların menüsünde rastlamak mümkün. Ama yerinde yemenin tadı bir başka. Bölgede yetiştirilen oğlak ve kuzu etinin lezzetini bulamıyoruz buralarda. Oldukça yumuşak bir etten yapılan Cağ Kebabı, odun ateşinde yatay biçimde döndürülerek pişiriliyor. Hazırlanış aşamasında ise Etler cağ olarak adlandırılan şişlere geçirildiği için, yemeğe bu isim verilmiştir.
Kaz Eti - Kars
Kaz yetiştiriciliğinin öncüsü olan Kars ilimiz, kaz eti ile bütünleşmiştir. Lezzeti ile marka olan Kars Kazı, Kars pilavı ile birleşince ortaya inanılmaz lezzet şöleni sunuyor. Kaz eti size itici geliyorsa da hangeli ve revan köftesini deneyebilirsiniz. Dönüşte de Kars kaşarı almayı unutmayın.
Beyran Çorbası - Gaziantep
Gurme şöleni yaşayabileceğiniz en iyi adreslerden biri de Gaziantep ilimizdir. Gaziantep gerek baklavası, gerek Beyran Çorbası, lahmacunu, yuvalama çorbası, Ali nazik kebabı, simit kebabı, kuru dolması ve katmeri ile sadece ülke sınırlarında değil, uluslararası alanda da biliniyor. Farklı lezzet arayışlarında olanlara Beyran çorbasını öneriyorum. Genellikle sabah kahvaltısında tüketiliyor. Haşlanmış kuzu eti, pirinç, sarımsak ve baharatların harmanı ile ortaya mükemmel bir lezzet çıkıyor.
Adana Kebap - Adana
Adana denilince ilk akla gelen lezzet elbette Adana Kebabıdır. Ülke sınırları dışında da üne sahip olan Adana Kebabı, yöreye özgü besili koyun etinden yapıldığı için tadı bir başkadır. Et olarak erkek koyun eti kullanılır ve zırh isimli kesici alet ile etler kıyılır. Kırmızı pul biber Adana Kebabının olmazsa olmazı ve tabii ki de kuyruk yağı... Adana sofrası sadece kebabı ile değil sabah kahvaltısı yerine yiyebileceğiniz ciğer kebabı, şırdanı, şalgam suyu ve bici bici olarak tabir edilen karsambaç ile şahane lezzetler sunar.
Tantuni - Mersin
Tantuni, Mersin gezilerinizde tatmadan dönmemeniz gereken bir lezzettir. Kuşbaşı şeklinde küçük küçük doğranan et öncelikle haşlanır ve kızgın saç üzerinde kırmızı biber ile harmanlanarak arada su ilave edilmesi ile pişirilir. İlk kez deneyecek kişilere tavsiyem yoğurtlusunun lezzeti daha farklı oluyor. Mersin sadece tantunisi ile değil; cezerye, kerebiç ve yörük ayranı ile de meşhur.
Kayseri Mantısı - Kayseri
Kayseri Mantısı, adından da anlaşılacağı üzere, Kayseri ilimizin karakteristik yemeğidir. Hazırlanması oldukça zahmetli olan yemeğin tadı takdire şayan. En küçük hali le Kayseride yiyebileceğiniz mantı, damak tadınıza hoş gelmiyorsa yağlama yemeğini deneyebilirsiniz. Yağlama ince hamurların üzerine kıyma, salça ve soğanlı harcın dökülmesi ile yapılan, beğenebileceğiniz güzel bir yemek. Tatlı olarak da yöreye özgü Nevine Tatlısını deneyebilir, dönüşte de pastırma, sucuk gibi yöreye özgü yiyeceklerden alabilirsiniz.
Üyelik Ücretsiz ve Sadece 2 Dakikanızı Alacak...
Otelfiyat.com'a üye olarak her rezervasyonda %5 Parapuan kazanırsınız
Ayrıca sadece üyelerimizin görebildiği Extra %10 indirimli otellerimizi keşfedebilirsiniz.